Γιάλοβα

Αυτός ο μικρός γραφικός οικισμός θα γοητεύσει τους επισκέπτες του. Η φυσική ομορφιά της λιμνοθάλασσας, οι εκπληκτικές παραλίες και η ιστορία της ευρύτερης περιοχής σας προσφέρουν αρκετούς λόγους για να επισκεφθείτε αυτό το μαγευτικό μέρος.

Tο όμορφο χωριό βρίσκεται στον κόλπο του Ναυαρίνου, βόρεια της Πύλου. Πολλά σημαντικά ιστορικά γεγονότα πραγματοποιήθηκαν σε αυτή την περιοχή όπου μέχρι και σήμερα ο επισκέπτης πιθανόν να μπορέσει να δει απομεινάρια από τα ναυάγια της ναυμαχίας του Ναυαρίνου το 1827 ενώ κάνει ψαροντούφεκο στις κοντινές παραλίες.

Σήμερα σε αυτό το υπέροχο χωριό η γεωργία και ο τουρισμός είναι οι κύριες οικονομικές δραστηριότητες. Θα βρείτε μερικά όμορφα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, φιλόξενους ανθρώπους και την εκπληκτική μεγάλη παραλία της Γιάλοβας.

Τα πιο γνωστά τοπικά προϊόντα αυτής της περιοχής είναι φυσικά το ελαιόλαδο και τα κρασιά. Τα εξαιρετικά κρασιά της Μεσσηνίας ήταν ήδη γνωστά από τη Μυκηναϊκή περίοδο, όταν ο Νέστορας ήταν βασιλιάς της περιοχής.